Leirikuulumisia Chiaralta ja Jesperiltä Zermatista 12.9.2019

Nimesi?
Chiara Nurmi, 14v, Audi-ryhmä
Jesperi Kemppainen, 15v, Audi ryhmä

Missä olette leirillä?
Zermattissa, Sveitsissä.

Kenen kanssa olette leirillä tai ketä leirillä on mukana?
Rukan alppikoulun ja rukan yläkoulutiimim kanssa.

Mitä/miten olette treenanneet?
Chiara: Mäessä, vapaa-laskua melkein koko leiri, viimeisenä laskupäivänä kävimme kokeilemassa puikkarataa. Kuivatreenejä olemme tehneet joka päivä rinteen jälkeen. Enimmäkseen palauttavia treenejä, mutta olemme tehneet myös nopeustreeniä, pelattu pallopelejä ja käyty kävelemässä vuorilla. Olemme venytelleet joka päivä
Jesper: Ollaan treenattu pääasiassa erilaisia drillejä ja myös vähän laskettu vapareita. Ensimmäiset viisi laskupäivää laskettiin suurpuikkareilla ja viimeiset kaksi päivää lasketaan pujoittelu suksilla. Huomenna viimeisenä päivänä päästään puikka radalle. Yhdessä päivässä on tullut laskua n. 3-4 tuntia ja päivän lopuksi aina kevyet kuivatreenit, joka on yleensä venyttelyä tai pientä kävelyä vuorilla.

Tavoitteesi leirille?Saavutitko sen?
Chiara: Tavoitteeni oli korjata laskuasentoni ja parantaa tekniikkaa. Laskuasentoni on parantunut huomattavasti, mutta vähänkään kun ajatus herpaantuu niin asento tippuu takaisin vanhaan. Tekniikkani on myös mennyt paljon eteenpäin, mutta silti on paljon vielä korjattavaa.
Jesper: Tavoitteena oli saada hyvä tuntuma sukseen ja saada hyvä startti kaudelle, sekä saada paljon toistoja. Tavoite onnistui ainakin suurimmaksi osaksi, sain kohtuu hyvän tuntuman ja fiiliksen taas sukseen, ja vaikka kelien takia kaksi laskupäivää jäikin välistä, toistoja saatin hyvä määrä.

Minkälainen sää on ollut?
Chiara: Pääosin ollut hyvä, aurinkoinen ja lumi on ollut kova. Mutta pari vapaapäivää on tullut leirin aikana koska ylhäällä on satanut lunta eikä hissit ole olleet auki.

Kuinka kauan olette olette reissussa, kuinka paljon laskupäiviä?
Jesper: Ollemme olleet reissussa 10 päivää ja laskupäivää on tullut 6 kun kaksi päivää on jäänyt välistä kelien takia.

Miten koulu tai opiskelut ovat hoituneet leirin aikana?
Chiara: Koulu on hoitunut kohtuullisen hyvin. Itse olen joka päivä opiskellut samat asiat mitä sinä päivänä koulussa on ollutkin. Tietenkin siinä on omat huonot puolensa kun itse opiskelee eikä ole tunnilla paikalla, mutta kyllä vanhemmilta urheilijoilta saa apua kun kysyy.
Jesper: Koulu on hoitunut erittäin hyvin varsinkin kun ehdin tehdä paljon jo kotona ennen leirille lähtöä.

Paras hetki leiriltä?
Chiara: Iltakävely Jesperin ja Joonan kanssa mäkkärille.
Jesper: Kun pääsi laskemaan pujottelu rataa.

Paras ruoka leiriltä?
Chiara: Pasta carbonara
Jesper: Siciliana, pizza

Kuvaile hauskin hetki tai sattumus leiriltä?
Chiara: Kun laskimme yhdellä suksella ja Jesperi kaatui naama edellä lumeen monta kertaa jotenkin tosi hauskasti. Sain siitä 2 hissimatkalle naurut.
Jesper: Kun kaaduin yhdellä suksella laskettaessa naamalleni.

Kommentoi loppuun vapaasti mitä tahansa jos haluat?
Chiara: Alppihiihdosta saa ympäri Suomea tai jopa ympäri maailmaa saman henkisiä ystäviä ja tuttuja. Harrastakaa siis alppihiihtoa👍
Jesper: Alkakaa ihmeessä harrastamaan alppihiihtoa.👍🏻