Vastuullisuus


Santa Claus Ski Team ry on rovaniemeläinen alppihiihtoseura, joka on perustettu vuonna 2006. Seura tarjoaa mahdollisuuden harrastaa alppihiihtoa aina lasten, nuorten ja aikuisten harrastustoiminnasta, kohti huippu-urheilijan uraa. Seuramme on yksi Suomen menestyneimmistä alppiseuroista ja urheilijamme ovat pärjänneet loistavasti niin kotimaan kilpailuissa, kuin myös kansainvälisillä rinteillä.

Toimintaamme ohjaavat seuramme arvot: yhteisöllisyys, turvallisuus, tasa-arvoisuus sekä monipuolisuus.

Vastuullisuusohjelma

Santa Claus Ski Team ry:n vastuullisuusohjelma pohjautuu koko urheiluyhteisöä sitovaan Reilu Peli – urheiluyhteisön eettisiin periaatteisiin sekä Olympiakomitean Urheiluyhteisön vastuullisuusohjelmaan 2020-2024. Vastuullisuusohjelma on laadittu maaliskuussa 2024. Lue koko SCST Vastuullisuusohjelma 2024.

Vastuullisuusohjelmamme sisältää osa-alueet:

  1. Hyvä hallinto
  2. Turvallinen toimintaympäristö
  3. Yhdenvertaisuus ja tasa-arvo
  4. Ympäristö ja ilmasto
  5. Antidoping

Ilmoituskanavat

Et ole yksin -palvelu | Väestöliitto

Urheiluharrastuksesta saa parhaimmillaan iloa, onnistumisia ja hyviä ystäviä. Väestöliiton ja suomalaisen urheilun yhteishankkeessa edistetään jokaisen oikeutta nauttia urheilusta turvallisesti sekä tulla kohdelluksi yhdenvertaisesti ja kunnioittavasti.

Oletko sinä kohdannut epäasiallista käytöstä tai häirintää urheilussa? Yhteyttä voivat ottaa urheilijat, urheilijan vanhemmat/huoltajat, valmentajat, sekä urheiluseurojen tai lajiliittojen työntekijät ja vapaaehtoiset. Lue lisää yhteydenottovaihtoehdoista Väestöliiton Et ole yksin -verkkosivulta.

Soita +358 503 025 942 Ma 12.00-14.00
Chattaa www.etoleyksin.fi Ti – Ke 15.00 – 17.30, To 14.00-16.00

ILMO | Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry

Jokaisella on oikeus ilmoittaa, jos epäilee doping-, kilpailumanipulaatio- tai katsomoturvallisuusrikkomusta tai muuta eettistä rikkomusta urheilussa. Puuttumalla rikkomuksiin autat suojelemaan urheilijoita ja urheilua sekä turvaamaan tasavertaiset ja turvalliset lähtökohdat kaikille urheilijoille.

ILMO-palvelu Jokaisella on oikeus ilmoittaa, jos epäilee doping-, kilpailumanipulaatio- tai katsomoturvallisuusrikkomusta tai muuta eettistä rikkomusta urheilussa. Puuttumalla rikkomuksiin autat suojelemaan urheilijoita ja urheilua sekä turvaamaan tasavertaiset ja turvalliset lähtökohdat kaikille urheilijoille. ILMO-palvelussa voit tehdä ilmoituksen urheilijan tai muun toimijan epäilyttävästä toiminnasta. 

Verkkokurssit

Vastuullisen valmentajan verkkokurssilla tutustut vastuulliseen ja hyvään valmentamiseen sekä opit fyysisesti, henkisesti ja sosiaalisesti turvallisen toimintaympäristön edistämisestä. Kurssin suorittamalla osoitat sitoutumisesi vastuulliseen valmentamiseen. Tämä kurssi on tarkoitettu kaikille urheilun ja liikunnan parissa toimiville ohjaajille ja valmentajille ja sen kesto on noin 1 - 1,5h. Verkkokurssi on maksuton. Verkkokurssi on Suomen Olympiakomitean tuottama.

Puhtaasti paras -verkkokoulutus, jonka avulla niin urheilijat, urheilijan tukihenkilöt kuin kaikki muutkin urheilutoimijat voivat oppia ja varmistaa tietonsa antidopingasioista. Koulutuksen sisältö perustuu Maailman antidopingsäännöstöön, joka tuli voimaan 1.1.2021. Verkkokurssi on Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ryn tuottama.

Reilusti paras -verkkokoulutus, joka auttaa niin urheilijoita kuin muita urheilutoimijoita tunnistamaan kilpailumanipulaation ilmiönä sekä antaa työkaluja sen kohtaamiseen. Verkkokurssi on Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ryn tuottama.