Leirikuulumisia Karlalta ja Riialta Hintertuxista 14.9.2019

Ensimmäiset lumileirit ovat käynnistyneet osalla FIS- ja Audi-urheilijoitamme kuluneella viikolla. Itävallan Hintertuxissa ovat leireilleet Karla ja Riia sekä samaan aikaan Sveitsin Zermattissa Chiara ja Jesper. Karla ja Riia palasivat eilen Itävallasta takaisin Suomeen, jossa heille kertyi 8 laskupäivää 10 päivän leiristä. Ohessa Karlan ja Riian kuulumiset suoraan Alpeilta. Pian julkaisemme myös Chiaran ja Jesperin kuulumiset. #santaclausskiteam #scst #dearsanta #seurasydan

Kuka olet?
Karla Soppela, 17v, FIS-laskija
Riia Pallari, 15v, FIS-laskija

Missä ja kenen kanssa leireilette?
Riia: Itävallassa, Hintertuxissa Levi Snow Sport Academyn kanssa.

Miten olette treenanneet?
Karla: Ollaan laskettu vapaalaskua ja tehty paljon erilaisia taitoharjoitteita sekä puikka- että suurpuikkasuksilla. Ollaan laskettu myös pujottelurataa pitkillä kepeillä ja softeilla. Lisäksi yhtenä päivänä oli myös SUP-rata. Iltapäivisin on palauttava reeni, jossa ollaan käyty mm. pelailemassa rantalentopalloa ja futista ja tehty erilaisia koordinaatioharjoitteita. Kokeiltiin myös yogaa..
Riia: Olemme laskeneet suurpujottelu ja pujottelu vaparia sekä pujottelu rataa. Vapareilla olemme tehneet myös paljon taitoa ja erillaisia harjotteita. Iltapäivisin on myös palauttavat harjoitukset joissa voidaan käydä esim pelaamassa jalkapalloa tai rantalentopalloa, joogata ja tehdä esim kuminauhoilla erilaisia liikkeitä.

Tavoitteesi leirille?Saavutitko sen?
Riia: Tavoitteeni leirille oli vain saada tuntumaa laskemiseen kun oli vasta ensimmäinen leiri ja saavutin kyllä tavoitteen.
Karla: Tavoite tälle syksyn ensimmäiselle leirille oli saada laskutuntumaa ja mahdollisimman paljon käännöksiä alle.

Millainen sää siellä on ollut?
Riia: Täällä on ollut monenlaista säätä, ekoina päivinä jäätiköllä oli aika vähän lunta mutta onneksi lunta tuli lisää. On ollut lämpimiä ja aurinkoisia päiviä, mutta myös ihan pilvisiä ja sumuisia.
Karla: Kelit ei ole ihan suosinu tällä kertaa. Alkuleiristä lunta oli niukasti ja parina päivänä sumu vaikeutti laskemista. Pinta ei myöskään ole ollut ihan helpoimmillaan. Onneksi on ollut kuitenkin muutama aurinkoinenkin päivä.

Miten koulu tai opiskelu on hoitunut leirin aikana?
Riia: Koulu ja opiskelu on hoitunut ihan hyvin leirin aikana.
Karla: Koulujutut on hoitunut leirillä ihan hyvin, mutta paljon jää tehtävää vielä kotiin…

Parhaat hetket leirillä?
Riia: Parhaita hetkiä leirillä on ollut ainakin rantalentopallon pelaaminen ja aurinkoiset laskupäivät.
Karla: Parhaat hetket leiriltä on ollut aurinkoiset laskupäivät ja biitsipelit.

Paras ruoka leirin aikana?
Riia: Paras ruoka on ollut Mintun tekemä kana ja riisi.
Karla: Paras ruoka oli Mintun tekemä kana ja riisi.