SANTA CLAUS SKI TEAM PÄÄTTI KAUTENSA 27.5.2023 OUNASVAARALLA

Santa Claus Ski Teamin alppihiihtokauden 2022-2023 päättäjäiset järjestettiin lauantaina 27.5.2023. Kulunut kausi on ollut seuralle jälleen erittäin onnistunut ja seurassa on kauden aikana ollut noin 80 urheilijaa nuorista Tanja Poutiainen Sporttikerholaisista aina tavoitteellisesti huippu-urheileviin FIS-urheilijoihin asti unohtamatta seuran aktiivista kokeneiden Masters-laskijoiden ryhmää.


Tanja Poutiainen Sporttikerho
Tanja Poutiainen Sporttikerho jatkoi toimintaansa jälleen menestyksekkäästi. Tanja Poutiaisen nimeä kantava Sporttikerho harjoitteli monipuolisesti kaksi kertaa viikossa syyskuun alusta aina toukokuun loppuun asti. Syksyllä kerholaiset opettelivat yleisurheilun ja voimistelun perustaitoja. Talvella keskityttiin alppihiihdon lisäksi maastohiihtoon ja keväällä lumen sulettua siirryttiin palloilun pariin. Alppihiihto on kerhon päälaji ja rinnekauden aikana kerholaiset opettelivat alppihiihtoa erittäin laajasti. Kauden aikana opeteltiin muun muassa rinnekäyttäytymistä, ratalaskun saloja, freestylen perusteita sekä rinnesuunnistusta. Kaikki tämä yhdessä huippu valmentajien ja mukavien treenikavereiden kanssa. Sporttikerho on tarkoitettu noin 5-10 -vuotiaille lapsille. Ilmoittautuminen kauden 2023-2024 Sporttikerhoon aukeaa kesäkuussa 2023!


Taitoryhmä
Taitoryhmä on seuraava askel harrastamisessa seurassa Sporttikerhon jälkeen. Taitoryh-mässä lapset voivat harrastaa alppihiihtoa, ilman painetta kisaamiselle. Ryhmä harjoitteli kauden aikana kaksi kertaa viikossa, niin radalla, kuin myös sen ulkopuolella. Ryhmän tärkein tavoite on harjoitella rennolla otteella ja monipuolisesti. Myös Taitoryhmän urheilijat voivat halutessaan osallistua kilpailuihin, mikäli kiinnostusta kisaamiseen löytyy. Kuluneella kaudella useat ryhmän urheilijat kiersivätkin hymyssä suin Pohjois-Suomen alueen kilpailuja sekä osallistuivat seuran omiin harjoituskilpailuihin.


Race-ryhmät

Seurassa toimi kauden aikana kaksi Race-ryhmää, toinen nuoremmille 10- ja 12-vuotiaiden sarjoissa urheileville tarkoitettu ja toinen vanhemmille 14- ja 16-vuotiaiden sarjoissa urheileville tarkoitettu ryhmä. Race-ryhmillä harjoituksia on jo hiukan enemmän ja vanhemmassa Race-ryhmässä aletaan opettelemaan myös jo tavoitteellisemmankin urheilijan toimintaa mm. yhteistyössä yläkouluakatemian kanssa.
Race-ryhmien arkiharjoittelu toteutetaan talvikaudella Ounasvaaralla ja sen lisäksi harjoitusleirejä järjestetään mm. seuran toisessa ”kotirinteessä” Pyhällä. Race-ryhmien harjoitteluun kuuluu myös aktiivinen ja monipuolinen harjoittelu lumikauden ulkopuolella perinteistä ”Alppihiihtäjät tehdään kesällä”-teemaa mukaillen. Race-ryhmien urheilijat osallistuivat aluekilpailujen lisäksi kauden aikana kattavasti valtakunnallisen Mandatum Alpine Ski Tourin osakilpailuihin ja sekä SM-kilpailuihin saavuttaen niissä useita palkinto- ja mitalisijoja.


FIS- ja maajoukkueurheilijat
FIS- ja maajoukkueurheilijamme menestyivät kuluneella kaudella jälleen loistavasti. Huippuurheilijamme
harjoittelevat pääosin eri alppikouluissa (Ruka ja Levi) sekä maajoukkueryhmissä. Kilpailumenestyksestä lukuisin määrän SM-mitaleita lisäksi voidaan nostaa erityisesti Elian Lehdon upeat otteet syöksylaskun maailmancupissa. Kauden 2023/2024 maajoukkueisiin nimettiin yhteensä viisi seuran urheilijaa.


Masters-ryhmä
Santa Claus Ski Teamin Masterit harjoittelivat myös ahkerasti läpi kauden. Vaikka Mastersryhmä toimiikin oman mottonsa ”Omaksi iloksi, muiden huviksi” mukaisesti rennolla asenteella, niin kilpailuviettikin vie välillä mukanaan ja sen tuloksena ryhmän urheilijat saavuttivat jälleen useamman mitalin Masters-sarjojen SM-kilpailuissa.


Kilpailujen järjestäminen
Kilpailujen järjestäminen on aina kuulunut seuran erityisosaamisiin ja päättyneellä kaudellakin seura on ollut järjestämässä eri ikäluokkien alueellisia ja kansallisia kilpailuja sekä FIS-kilpailuja niin Ounasvaaralla kuin Pyhälläkin. Keväällä kohokohtana olivat Lasten 10-12-sarjojen valtakunnallisen loppukilpailun järjestäminen Ounasvaaralla. Lukuisa määrä seuran vapaaehtoisia on ollut perinteisesti mukana myös Levin maailmancupin järjestelyissä.


Seuran kevätkokous
Kauden päättäjäisten ohessa pidettiin myös seuran sääntömääräinen kevätkokous, jossa esiteltiin tulevan kauden 2023-2024 toimintasuunnitelma ja talousarvio sekä valittiin seuran hallitus tulevalle toimintakaudelle. Seuran talous on ollut päättyneellä kaudella aikaisempien kausien tapaan hyvässä kunnossa ja sen odotetaan jatkumaan vahvana myös tulevalla kaudella mahdollistaen alppihiihdon harrastamisen kohtuullisin kustannuksin mahdollisimman monelle urheilijalle.


Santa Claus Ski Team ry hallitus kaudelle 2023-2024:
Klaus Kianen, puheenjohtaja
Tiina Lindelöf, rahastonhoitaja
Jan Wikström
Harri Lehtola
Juha Tahvanainen
Kaisa Pyykkönen
Petri Turpeenniemi

Kauden päättäjäisissä palkitut urheilijat ja valmentajat

KAUDEN PARHAAT URHEILIJAT
Paras nainen: Riia Pallari
Paras mies: Elian Lehto

KIERTOPALKINNOT
YLE Lapin radio/Lupaava nuori tyttö: Minttu Lehtola
YLE Lapin radio/Lupaava nuori poika: Mango Xu Minghan
Caritan palkinto: Nelli Alatalo
Intersport Rovaniemi palkinto: Roniel Kangas
Tanjan pokaali: Stella Jaakola
Kallen Pysti: Einari Herajärvi

TANJAN STIPENDIT
Riia Pallari
Elian Lehto

KEPINKIERTÄJÄT TSEMPPISTIPENDIT
Matilda Edwards
Ilmari Pyykkönen
Maria Turpeenniemi
Lukas Kianen
Anna Ylikoski
Einari Herajärvi

SM-MITALISTIPENDIT
Riia Pallari, 6 mitalia
Elian Lehto, 2 mitalia
Jesperi Kemppainen, 2 mitalia
Roosa Teppola. 1 mitali
Stella Jaakola, 1 mitali
Minttu Lehtola, 1 mitali
Tiina Jytilä, Masters 3 mitalia
Aarno Juntura, Masters 3 mitalia

KANSAINVÄLINEN EDUSTUS-STIPENDIT
Elian Lehto (MM Courchevel, Ranska)
Riia Pallari (Nuorten MM, St. Anton, Itävalta)
Jesperi Kemppainen (Nuorten MM, St. Anton, Itävalta)
Stella Jaakola (Ingemar Trofen, Ruotsi)

VUODEN VALMENTAJAT
Camilla Andersson
Emilia Niemi