SANTA CLAUS SKI TEAM PÄÄTTI KAUTENSA SKY- HOTELLILLA

Santa Claus Ski Team kauden 2020-2021 päättäjäiset järjestettiin sunnuntaina 30.5.2021 Lapland Hotels Sky Ounasvaaralla. Tilaisuudessa palkittiin seuran urheilijoita, valmentajia sekä seuratyöntekijöitä. Kulunut kausi oli seuralle menestyksekäs ja kaikin puolin onnistunut. Seuran harrastajämäärä on hyvässä kasvussa ja myös kilpailumenestys on ollut erinomaista.

Tanja Poutiainen Sporttikerho

Tanja Potiainen Sporttikerho jatkoi toimintaansa jälleen menestyksekkäästi. Syksyllä 2019 ensimmäisen kerran startannut Sporttikerho täyttyi nopeasti innokkaista lapsista. Tanja Poutiaisen nimeä kantava Sporttikerho harjoitteli monipuolisesti kaksi kertaa viikossa, kouluvuoden ympäri. Syksyllä kerholaiset opettelivat yleisurheilun ja voimistelun perustaitoja. Talvella keskityttiin alppihiihdon lisäksi murtomaahiihtoon ja keväällä lumen salattua siirryttiin palloilun pariin. Alppihiihto on kerhon päälaji ja rinnekauden aikana kerholaiset opettelivat alppihiihdon oppeja erittäin laajasti. Kauden aikana opeteltiin muun muassa rinnekäyttäytymistä, ratalaskun saloja, freestylen perusteita sekä rinnesuunnistusta. Kaikki tämä yhdessä huippu valmentajien ja mukavien treenikavereiden kanssa. Ilmoittautuminen Sporttikerhon ensi kaudelle aukeaa kesällä!

Taitoryhmä

Seuramme uusin ryhmä, Taitoryhmä, starttasi syksyllä 2020 ensimmäistä kertaa. Taitoryhmässä lapset voivat harrastaa alppihiihtoa, ilman painetta kisaamiselle. Ryhmä harjoitteli kaksi kertaa viikossa, niin radalla, kuin myös sen ulkopuolella. Ryhmän tärkein tavoite on harjoitella rennolla otteella ja monipuolisesti. Myös Taitoryhmän urheilijat saavat halutessaan osallistua kilpailuihin, mikäli kiinnostusta kisaamiseen löytyy. Kuluneella kaudella useammat ryhmäläiset kiersivät hymyssä suin Pohjois-Suomen alueen kilpailuja. Tulevalla kaudella 2021-2022, iso osa Taitoryhmän urheilijoista siirtyykin Race-ryhmään ja uusia innokkaita Taitoryhmäläisiä odotetaan mukaan ryhmän toimintaan.

Race-ryhmä

Seuramme Race-ryhmä harjoitteli juuri päättyneellä kaudella ahkerasti ja määrätietoisesti. Urheilijat harjoittelivat kaksi kertaa viikossa kotimäessä Ounasvaaran Tottorakalla. Iso osa talven viikonlopuista vietettiin tuntureissa leireillen sekä kisaillen. Laskukauden päätyttyä Race-ryhmän urheilijat ovatkin jo ehtineet aloittamaan kesätreenit. Urheilijoiden onkin tärkeää muistaa, että alppihiihtäjät tehdään kesällä!

FIS- ja maajoukkueurheilijat

FIS- ja maajoukkueurheilijamme menestyivät kuluneella kaudella loistavasti. Huippu-urheilijamme kiersivät lukuisia kisoja, niin kotimaassa, kuin myös maailmalla. SM-mitaleja kertyi huima määrä ja menestystä saatiin aina nuorten MM-kisoista asti.

Masters-ryhmä

Santa Claus Ski Teamin Masterit harjoittelit myös ahkerasti läpi kauden. Kilpailemaan Masterit eivät koronasta johtuen tällä kaudella päässeet, eli intoa tulevan kauden kisoihin on erityisen paljon. Keväällä oli loistavaa saada seuramme Master-laskijoita mukaan Race-ryhmäläisten leirille. Oli mahtavaa treenata yhdessä, isolla porukalla Pyhätunturilla.

Kilpailujen järjestäminen

Kilpailujen järjestäminen on aina kuulunut seuran erityisosaamisiin ja päättyneellä kaudellakin seura on ollut järjestämässä eri ikäluokkien alueellisia ja kansallisia kilpailuja sekä FIS-kilpailuja. Lukuisa määrä seuran vapaaehtoisia on ollut perinteisesti mukana myös Levin maailmancupin järjestelyissä.

Seuran hallitus 2021-2022

Juhlahumun lisäksi sunnuntain pidettiin seuran kevätkokous, jossa Santa Claus Ski Teamille valittiin uusi hallitus. Kaksi vuotta puheenjohtajana toiminut Antti Herajärvi luopui tehtävästään ja seuran uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Juha Jaakola. Uutta energiaa hallitukseen tuovat lisäksi Anniina Piira-Wendeler ja Jukka Ruha. Anna Kangas ja Jan Wikströn jatkavat hallituksessa edellisten vuosien tapaan. Hallituksen tukena alkavalla kaudella kutsuttuina asiantuntijajäseninä tulevat toimimaan Teuvo Soppela ja Antti Herajärvi. Onnea uudelle hallitukselle!

Kauden päättäjäisissä palkitut

SM-mitalisteista kaudella 2020-2021/ SM- stipendiaatit:

N14 Roosa Teppola
N16 Chiara Nurmi
N18/yleinen Riia Pallari
M18 Jesperi Kemppainen
N21 Karla Soppela
M21/yleinen Elian Lehto
M21/yleinen Turo Torvinen

Kiertopalkintojen saajat kaudella 2020-2021:

Nuori Lupaava Tyttö: Lumi Wikströn
Nuori Lupaava Poika: Aukusti Herajärvi
Caritan pokaali: Roosa Teppola
Intersport Rovaniemi palkinto: Vladislav Alupov
Tanjan Pokaali: Riia Pallari
Kallen Pysti: Jesperi Kemppainen
Paras nainen: Julia Toiviainen
Paras mies: Turo Torvinen

Tanjan Stipendit kaudella 2020-2021:

Riia Pallari
Turo Torvinen

Stipendit ulkomaanedustuksesta kaudella 2020-2021:

Elian Lehto
Turo Torvinen

Muut palkitut:

Vuoden valmentaja: Emma Nyyssölä
Vuoden seuratyöntekijä: Antti Herajärvi