Santa Claus Ski Teamin kausi 2021-2022 päätökseen upeissa päättäjäistunnelmissa!

Santa Claus Ski Teamin kauden 2021-2022 päättäjäiset järjestettiin lauantaina 28.5.2022. Tilaisuudessa palkittiin seuran urheilijoita ja valmentajia sekä kuultiin rovaniemeläistä alppihiihtohistoriaa Jorma Keskipoikelan ja Aimo ”Aippara” Vartiaisen kertomana. Kulunut kausi on ollut seuralle jälleen erittäin onnistunut ja seurassa on kauden aikana ollut noin 80 urheilijaa nuorista Tanja Poutiainen Sporttikerhon urheilijoista aina tavoitteellisesti huippu-urheileviin FIS-urheilijoihin asti unohtamatta seuran aktiivista kokeneiden Masters-laskijoiden ryhmää.

Tanja Poutiainen Sporttikerho
Tanja Poutiainen Sporttikerho jatkoi toimintaansa jälleen menestyksekkäästi. Tanja Poutiaisen nimeä kantava Sporttikerho harjoitteli monipuolisesti kaksi kertaa viikossa syyskuun alusta aina toukokuun loppuun asti. Syksyllä kerholaiset opettelivat yleisurheilun ja voimistelun perustaitoja. Talvella keskityttiin alppihiihdon lisäksi murtomaahiihtoon ja keväällä lumen sulettua siirryttiin palloilun pariin. Alppihiihto on kerhon päälaji ja rinnekauden aikana kerholaiset opettelivat alppihiihtoa erittäin laajasti. Kauden aikana opeteltiin muun muassa rinnekäyttäytymistä, ratalaskun saloja, freestylen perusteita sekä rinnesuunnistusta. Kaikki tämä yhdessä huippu valmentajien ja mukavien treenikavereiden kanssa. Sporttikerho on tarkoitettu noin
5-10-vuotiaille lapsille. Ilmoittautuminen kauden 2022-2023 Sporttikerhoon aukeaa kesäkuun 2022 alussa!

Taitoryhmä
Taitoryhmä on seuraava askel harrastamisessa seurassa Sporttikerhon jälkeen. Taitoryhmässä lapset voivat harrastaa alppihiihtoa, ilman painetta kisaamiselle. Ryhmä harjoitteli kauden aikana kaksi kertaa viikossa, niin radalla, kuin myös sen ulkopuolella. Ryhmän tärkein tavoite on harjoitella rennolla otteella ja monipuolisesti. Myös Taitoryhmän urheilijat voivat halutessaan osallistua kilpailuihin, mikäli kiinnostusta kisaamiseen löytyy. Kuluneella kaudella useat ryhmän urheilijat kiersivätkin hymyssä suin Pohjois-Suomen alueen kilpailuja sekä osallistuivat seuran omiin harjoituskilpailuihin.

Race-ryhmät
Seurassa toimi kauden aikana kaksi Race-ryhmää, toinen nuoremmille 10- ja 12-vuotiaiden sarjoissa urheileville tarkoitettu ja toinen vanhemmille 14- ja 16-vuotiaiden sarjoissa urheileville tarkoitettu ryhmä. Race-ryhmillä harjoituksia on jo hiukan enemmän ja vanhemmassa Race-ryhmässä aletaan opettelemaan myös jo tavoitteellisemmankin urheilijan toimintaa mm. yhteistyössä yläkouluakatemian kanssa. Race-ryhmien arkiharjoittelu toteutetaan talvikaudella Ounasvaaralla ja sen lisäksi harjoitusleirejä järjestetään mm. seuran toisessa ”kotirinteessä” Pyhällä. Race-ryhmien harjoitteluun kuuluu myös aktiivinen ja monipuolinen harjoittelu lumikauden ulkopuolella perinteistä ”Alppihiihtäjät tehdään kesällä”-teemaa mukaillen. Race-ryhmien urheilijat osallistuivat aluekilpailujen lisäksi kauden aikana kattavasti valtakunnallisen Kia Ski Tourin osakilpailuihin ja sekä SM-kilpailuihin saavuttaen niissä useita palkinto- ja mitalisijoja.

FIS- ja maajoukkueurheilijat
FIS- ja maajoukkueurheilijamme menestyivät kuluneella kaudella jälleen loistavasti. Huippu-urheilijamme harjoittelevat pääosin eri alppikouluissa (Ruka ja Levi) sekä maajoukkueryhmissä. Kilpailumenestyksestä voidaan lukuisin määrän SM-mitaleita lisäksi mainita mm. Julia Toiviaisen mainiot otteet pohjois-amerikassa sekä Riia Pallarin ensiesiintyminen pujottelun maailmancupissa Levillä sekä Elian Lehdon ensiesiintyminen syöksylaskun maailmancupissa Italian Val Gardenassa.

Masters-ryhmä
Santa Claus Ski Teamin Masterit harjoittelivat myös ahkerasti läpi kauden. Vaikka Masters-ryhmä toimiikin oman mottonsa ”Omaksi iloksi, muiden huviksi” mukaisesti rennolla asenteella, niin kilpailuviettikin vie välillä mukanaan ja sen tuloksena ryhmän urheilijat saavuttivat jälleen useamman mitalin Masters-sarjojen SM-kilpailuissa.

Kilpailujen järjestäminen
Kilpailujen järjestäminen on aina kuulunut seuran erityisosaamisiin ja päättyneellä kaudellakin seura on ollut järjestämässä eri ikäluokkien alueellisia ja kansallisia kilpailuja sekä FIS-kilpailuja niin Ounasvaaralla kuin Pyhälläkin. Lukuisa määrä seuran vapaaehtoisia on ollut perinteisesti mukana myös Levin maailmancupin järjestelyissä.

*Seuran kevätkokous *
Kauden päättäjäisten ohessa pidettiin myös seuran sääntömääräinen kevätkokous, jossa esiteltiin tulevan kauden 2022-2023 toimintasuunnitelma ja talousarvio sekä valittiin seuran hallitus tulevalle toimintakaudelle. Seuran talous on ollut päättyneellä kaudella aikaisempien kausien tapaan erinomaisessa kunnossa ja sen odotetaan jatkumaan vahvana myös tulevalla kaudella mahdollistaen alppihiihdon harrastamisen kohtuullisin kustannuksin mahdollisimman monelle urheilijalle.

Santa Claus Ski Team ry hallitus kaudelle 2022-2023:
Juha Jaakola, puheenjohtaja
Jan Wikström, varapuheenjohtaja
Anna Kangas, rahastonhoitaja
Anniina Piira-Wendeler
Harri Lehtola
Juha Tahvanainen

Kauden päättäjäisissä palkitut urheilijat ja valmentajat

KAUDEN PARHAAT URHEILIJAT
Paras nainen: Julia Toiviainen
Paras mies: Elian Lehto

KIERTOPALKINNOT
YLE Lapin radio/Lupaava nuori tyttö: Nelli Alatalo
YLE Lapin radio/Lupaava nuori poika: Eeli Sarajärvi
Caritan palkinto: Stella Jaakola
Intersport Rovaniemi palkinto: Einari Herajärvi
Tanjan pokaali: Sonja Jaakola
Kallen Pysti: Jesperi Kemppainen

TANJAN STIPENDIT
Riia Pallari
Elian Lehto

VANHAT KEPINKIERTÄJÄT-STIPENDIT
Jesperi Kemppainen
Turo Torvinen

KEPINKIERTÄJÄT TSEMPPISTIPENDIT
Elina Erkkilä
Topias Kianen
Aada Alatalo
Minttu Lehtola
Pinja Alatalo
Tiia Neuvonen
Einari Herajärvi
Antti Vierelä

SM-MITALISTIPENDIT
Riia Pallari, 5 SM-mitalia
Karla Soppela, 1 SM-mitali
Sonja Jaakola, 2 SM-mitalia
Elian Lehto, 3 SM-mitalia
Turo Torvinen, 2 SM-mitalia
Jesperi Kemppainen, 4 SM-mitalia
Stella Jaakola, 2 SM-mitalia
Tiina Jytilä, 1 Masters SM-mitali
Aarno Juntura, 3 Masters SM-mitalia

KANSAINVÄLINEN EDUSTUS-STIPENDIT
Riia Pallari (EYOF, Suomi)
Jesperi Kemppainen (EYOF, Suomi)
Roosa Teppola (Alpe Cimbra, Italia)

VUODEN VALMENTAJAT
Henna Määttä, Taitoryhmä
Ville Hyvönen, Tanja Poutiainen Sporttikerho