Seuratiedote elokuu 2022

Tervetuloa Alppikausi 2022-2023!

Tässä tiedotteessa löydät hieman lisätietoja alkavasta kaudesta vaikka kausi itse asiassa alkoikin jo viime keväänä monenlaisilla kautta valmistelevilla taustatöillä, joihin kuuluvat mm. seuran ryhmien valmennuksen ja toiminnan suunnittelu sekä kilpailukalentereiden ja seuran tulevan kauden talousarvion valmistelu. Toukokuun lopulla edellisen kauden päättäjäisten yhteydessä pidettiin seuran kevätkokous, jossa päätettiin talousarvio mukaan lukien valmennusryhmien kausimaksut ja valittiin seuran hallitus alkavalle kaudelle.

Kesän aikana seuran vanhemmat urheilijat ovat harjoitelleet ahkerasti fysiikkatreenien muodossa nuorempien keskittyessä monipuoliseen kesästä nauttimiseen. Kesän kääntyessä hitaasti mutta varmasti syksyä kohti seuran FIS-urheilijat ovat päässet jo lajiharjoittelun pariin mm. Liettuassa halli-olosuhteissa sekä Norjassa ja Itävallassa jäätiköillä, Alppien jäätiköiden haastavista olosuhteista huolimatta.

Race-ryhmien ohjatut harjoitukset ovat alkaneet elokuun alussa ja Taitoryhmän sekä Sporttikerhon harjoitukset käynnistävät elokuun lopulla – parin viikon päästä kausi onkin sitten jo täydessä vauhdissa koko seuran osalta. Kotimaassa ensimmäiset rinteet aukeavat lokakuun alkupäivinä, mutta sitä ennen ehditään kuitenkin nauttia vielä loppukesän auringosta ja upeasta Lapin ruskasta!

TANJA POUTIAINEN SPORTTIKERHO

Sporttikerhon kausi käynnistyy 29.8.2022 ja jatkuu aina 31.5.2023 asti. Kerho harjoittelee maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 17.30-19.00. Tarkemmat tiedot aloituksesta ja muustakin tulee Sporttikerholaisille suoraan valmentajilta.

Sporttikerhon valmentajat kaudella 2022-2023:

 • Ville Hyvönen
 • Jonna Määttä
 • Saana Suihkonen
 • Vladislav Alupov
 • Minnea Sandström
 • Saana Keränen
 • Emma Nyyssölä (kausisuunnitelmat, valmentajakoulutukset)

https://www.santaclausskiteam.fi/tanja-poutiainen-sporttikerho/

TAITORYHMÄ

Taitoryhmän harjoitukset alkavat 29.8.2022. Syksyn harjoituspäivinä ovat maanantai ja keskiviikko ja harjoitusten tarkemmat kelloajat ilmoitetaan suoraan ryhmäläisille mm. myClubissa.

Taitoryhmän harjoitusvuorot talvella Ounasvaaralla:

 • maanantai klo 18:00-19:30
 • keskiviikko klo 18:00-19:30

Taitoryhmän valmentajat kaudella 2022-2023:

 • Camilla Andersson
 • Emmi Niemi
 • Ivan Barzenkov

Taitoryhmään ehtii hyvin ilmoittautua mukaan vielä syksynkin aikana: https://www.santaclausskiteam.fi/taitoryhma/

RACE 10-12 – RYHMÄ

Nuorempi Race-ryhmä harjoittelee elokuusta alkaen ennen lumikauden alkua tiistaisin ja torstaisin, valmentajat ilmoittavat tarkemmat ajat ja paikat myClubissa.

Race 10-12 – ryhmän harjoitusvuorot talvella Ounasvaaralla:

 • tiistai klo 18:00-20:00
 • torstai klo 18:00-20:00
 • lauantai klo 10:00-12:00
 • sunnuntai klo 14:00-16:00

Race 10-12 – ryhmän valmentajat kaudella 2022-2023:

 • Emmi Niemi
 • Anniina Tölli (syksyn fysiikkavalmennus)
 • Harri Lehtola

https://www.santaclausskiteam.fi/kisa-8-12/

RACE 14-18 – RYHMÄ

Vanhempi Race-ryhmä harjoittelee elokuusta alkaen ennen lumikauden alkua tiistaisin ja torstaisin. Valmentaja ilmoittaa tarkemmat ajat ja paikat myClubissa.

Race 14-18 – ryhmän harjoitusvuorot talvella Ounasvaaralla:

 • tiistai klo 18:00-20:00
 • torstai klo 18:00-20:00
 • lauantai klo 14:00-16:00
 • sunnuntai klo 10:00-12:00.

Race 14-18 – ryhmän valmentaja kaudella 2022-2023:

 • Camilla Andersson

https://www.santaclausskiteam.fi/kisa-14-16/

MASTERS – RYHMÄ

Masters-ryhmän kesäajan taitotreenejä järjestetään vielä muutamia ennen lumen tuloa. Taitoteenien harjoitteet on laatinut Tanja Poutiainen. Treenien ajankohdista ilmoitetaan Masterssien WhatsApp-ryhmässä ”Koukkupolvi junmpparit”. Lajiharjoittelu aloitetaan viimeistään, kun Ounasvaara avautuu. Mukaan pääsee aina! Katso yhteystiedot seuran kotisivuilta (linkki alla). Masters-ryhmän tekemisissä noudatetaan ajatusta ”omaksi iloksi & muiden huviksi”.

Masters – ryhmän harjoitusvuorot talvella Ounasvaaralla:

 • keskiviikko klo 18:00-20:00
 • lauantai klo 10:00-12:00
 • sunnuntai klo 10:00-12:00

https://www.santaclausskiteam.fi/masters/

FIS – URHEILIJAT

FIS- ja maajoukkueurheilijat ovat harjoitelleet tiiviisti kesän ajan fysiikkapainotteisesti ja osin myös lajiharjoittelun merkeissä jäätikkö- ja hallileireillä. Syksyä kohti mentäessä lajiharjoitteluun liittyvät leiritykset alkavat tiiviimmin. Seuran urheilijoita harjoittelee maajoukkueessa, alppikouluissa (Ruka ja Levi) ja muissa seuran ulkopuolisissa ryhmissä.

https://www.santaclausskiteam.fi/fis/

AIMO ”AIPPARA” VARTIAINEN 95-VUOTTA

Alppilegenda Aipparan synttäreitä juhlittiin upeissa tunnelmissa lauantaina 13.8.2022 Korundissa. Aippara teki todella hienon eleen jo kesällä ilmoittamalla, että haluaa syntymäpäiväkutsussaan esittää toiveen, että kukkatervehdysten sijaan juhlavieraat tekisivät lahjoituksen seurallemme tukemaan nuorten alppihiihtäjien harrastusta. Aipparan toiveen toteuttikin noin 70 lahjoittajaa ja saimme todella merkittävän lahjoituksen seuran toimintaan. Suuri kiitos ja kumarrus Aipparalle sekä kaikille lahjoittajille aivan uskomattoman hienosta teosta lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen tukemiseen!

”Aimo Vartiainen (1927‒) menestyi jo nuorten sarjoissa alppilajeissa. Vuonna 1944 hän voitti sotilaspoikien mestaruuden ja seuraavana vuonna nuorten Suomen mestaruuden. Yleisen sarjan pujottelussa hän ylsi mitaleille vuosina 1948 ja 1949. Hän oli Suomen ensimmäinen olympiaedustaja alppilajeissa yhdessä Pentti Alosen kanssa vuonna 1948 St. Morizissa. Siellä hän sijoittui pujottelussa sijalle 21 ja kaksi vuotta myöhemmin Aspenin MM-rinteillä sijoitus oli 32. Akateemisissa MM-kisoissa vuonna 1950 tuli hopeaa suurpujottelussa.” https://www.ski.fi/skisport/ssf-info/yhdistys/alppilegendat/

MYCLUB

myClub on netin kautta toimiva seuran monitoimityökalu, jota käytetään mm. tiedottamiseen, jäsenhallintaan ja valmennusryhmien harjoituskalenterien ylläpitoon.

Valmentajat päivittävät ryhmien harjoitukset hyvissä ajoin myClubiin ja sieltä selviää myös tulevan harjoituksen sisältöä. Muistakaa käyttää aktiivisesti myClubia esimerkiksi lasten ilmoittamiseen harjoituksiin, jotta valmentajilla on helpompi valmistautua harjoitukseen.

https://scst.myclub.fi/

SEURAPÄIVÄ TOTTORAKALLA SYYSKUUSSA

Järjestämme myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana syyskuussa seurapäivän Tottorakalla.

Ohjelma:

 • Tottorakan alaosan raivaus- ja siivoustalkoot aikuisille
 • Alppihiihtovarusteiden peräkonttikirppis. Kaikki voivat tuoda myyntiin/kierrätykseen alppihiihtovarusteita ja samalla jaamme tietoutta varusteista ja niiden huollosta
 • Urheilijoille ohjattua reippailua (ylämäkivetoja tms)
 • Makkaranpaistoa ym.

Tervetuloa kaikki seuralaiset mukaan!

SEURAN JÄRJESTÄMÄT KILPAILUT KAUDELLA 2022/2023

Seurassamme on perinteisesti vahva kilpailunjärjestämisosaaminen ja toimimme tänäkin vuonna järjestäjänä aluekilpailuista aina kansainvälisiin FIS-kilpailuihin asti. Myös Levin maailmancupin organisaatiossa on mukana iso joukko seuramme edustajia.

Seuramme järjestää seuraavat kilpailut tulevalla kaudella:

JOULUKUU

9.-11.12.2022 FIS Race Pyhä (2 x SL, 2 x GS)

TAMMIKUU

12.-15.1.2023 Kia Ski Tour Pyhä (2 x SL, 2 x GS)

19.-20.1.2023 FIS Race Ounasvaara (2 x SL)

HELMIKUU

25.-26.2.2023 PS Alppi Cup Ounasvaara (SL, SuP)

MAALISKUU

24.-26.3.2023 Lasten U10/U12-sarjojen valtakunnallinen loppukilpailu Ounasvaara (SL, GS, Taito)

Lisäksi järjestämme Tottorakalla seuran omia harjoituskilpailuja, ns. ”patsaskisoja” tammikuusta alkaen noin 5 kappaletta myöhemmin ilmoitettavina ajankohtina.

Ilmoittautuminen kilpailuorganisaatioihin tehdään täällä: https://forms.gle/ehsm8KYJVf9kBrug6

Varaa jo nyt lomapäivät ja iltapäivävapaat kilpailuajankohdille, niin varmistat mielenkiintoisen ja vauhdikkaan aktiiviloman loistavassa seurassa!

https://www.santaclausskiteam.fi/kilpailut/

HIIHTOKESKUSYHTEISTYÖ OUNASVAARA JA PYHÄ-RUKA

Seuran hiihtokeskusyhteistyökumppaneina ovat Ounasvaara ja Pyhä-Ruka, joihin seura keskittää harjoitus- ja kilpailutoimintaa tälläkin kaudella.

Tarkemmat tiedot kausikorttieduista ja muista hiihtokeskuksiin liittyvistä tiedoista saat viimeistään syyskuun alkupuolella jäsentiedotteen muodossa.

SEURAN JÄSENYYS (muut kuin valmennusryhmien urheilijat)

Nyt kaikki liittymään mukaan huippuseuraan! Liittymällä jäseneksi tuet samalla nuorten urheilijoidemme harrastusta.

Jäsenmaksut kausi 2022/2023:

 • Henkilöjäsenet 30,00 euroa
 • Ainaisjäsenmaksu 300,00 euroa
 • Kannatusjäsenmaksu (yhteisöt) 150 euroa

Voit liittyä jäseneksi täällä: https://scst.myclub.fi/flow/events/4172150

(Myös urheilijoiden huoltajat ovat erittäin tervetulleita seuran jäseneksi!)

SEURA-ASUT

Tämän kauden ennakkotilatut Helly Hansen -seura-asut tulevat marraskuussa. Tiedotamme aiheesta myöhemmin tarkemmin (mahdolliset lisätilaukset ym.).

SEURAN HALLITUS JA VASTUUALUEET 2022-2023

Juha Jaakola, puheenjohtaja

Anna Kangas, rahastonhoitaja

Jan Wikström, varapuheenjohtaja

Anniina Piira-Wendeler

Harri Lehtola

Juha Tahvanainen

Teuvo Soppela, kutsuttu asiantuntijajäsen

SEURAN NETTISIVUT JA SOMEKANAVAT

Seuran tiedottamista hoidetaan nettisivuilla ja somekanavissa:

Otamme mielellämme vastaa aiheeseen liittyviä jakovinkkejä, kuvia, videoita jne. Innokkaita somepäivittäjiä erityisesti valmennusryhmistä otetaan mielellään avustajiksi ylläpitämään seuran somekanavia! Vinkit ym. voi lähettää seuralle Messengerin tai Instagramin viestien kautta.

LISÄTIEDOT

Lisätietoja valmennusryhmistä ja seuran muistakin asioista saat lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@scst.fi tai soittamalla 040 680 0451. Seuran hallinto ja taustatyö tehdään pääosin vapaaehtoistyönä eli emme aina pysty vastaamaan heti, mutta teemme parhaamme, jotta vastaukset kysymyksiin tulevat mahdollisimman nopeasti.

Vauhdikasta alkanutta kautta kaikille!


Ystävällisin terveisin
Santa Claus Ski Team ry