SEURATIEDOTE SYYSKUU 2023

Tervetuloa kausi 2023-2024!

Tästä tiedotteessa löydät tietoa kaudesta 2023-2024! Tiedote sisältää tietoa muun muassa valmennusryhmistä, syyskuussa järjestettävästä seurapäivästä Tottorakalla sekä Santa Claus Ski Teamin järjestämistä kilpailuista kaudella 2023-2024. Lisäksi voit lukea FIS-urheilijoiden terveisiä kesäharjoittelukauden jälkeen ja MyClub -kanavan käyttämisestä molemminpuoliseen tiedon jakamiseen sekä ilmoittautumiseen harjoituksiin ja tapahtumiin, kuten kilpailuorganisaatioihin. Tiedotteen lopusta löydät SCST:n hallituksen yhteystiedot ja some-linkit.

VALMENNUSRYHMÄT

TANJA POUTIAINEN SPORTTIKERHO

Sporttikerhon kausi käynnistyi 28.8.2023 ja jatkuu aina 31.5.2024 asti. Kerho harjoittelee maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 17.30-19.00. Sporttikerhoon voi vielä ilmoittautua!

Sporttikerhon valmentajat kaudella 2023-2024:

 • Ville Hyvönen
 • Jonna Määttä
 • Waltteri Aarto
 • Leevi Saastamoinen
 • Minnea Sandström
 • Emma Yritys (kausisuunnitelmat, valmentajakoulutukset)

Lisätietoja Sporttikerhosta https://www.santaclausskiteam.fi/tanja-poutiainen-sporttikerho/

TAITORYHMÄ

Taitoryhmän harjoitukset alkoivat 28.8.2023. Syksyn harjoituspäivinä ovat pääsääntöisesti maanantai ja keskiviikko klo 17.30-19.00. Loka- ja marraskuun harjoitusajat saattavat poiketa näistä johtuen kaupungilta saaduista harjoitusvuoroista liikuntasaleihin. 

Taitoryhmän harjoitusvuorot talvella Ounasvaaralla maanantaina ja keskiviikkona:

Maanantai klo 17:30-19:00
Keskiviikko klo 17:30-19:00, muutoksista ilmoitetaan myclubissa. 

Taitoryhmän valmentajat kaudella 2023-2024:

 • Charlotta Pöysti
 • Vlad Alupov
 • Ada Lehto

Taitoryhmään ehtii hyvin ilmoittautua mukaan vielä syksynkin aikana: https://www.santaclausskiteam.fi/taitoryhma/

RACE 10-12 – RYHMÄ

Nuoremmista urheilijoista koostuva Race-ryhmä harjoittelee ympäri vuoden. Syksyllä fysiikkaharjoittelua on kaksi kertaa viikossa ohjattuna, valmentajat ilmoittavat tarkemmat ajat ja paikat myClubissa. Rinneharjoittelu käynnistetään lokakuun lopulla Rukalla ja kotirinteessä aloitetaan heti rinteiden auettua. Talvikaudella harjoituksia on 2-3 kertaa viikossa, myclubin mukaan. Talvikauden päätteeksi pidetään muutaman viikon tauko, ja kesällä on sekä ohjattua että omatoimista fysiikkaharjoittelua. 

Race 10-12 -ryhmän harjoitusvuorot talvella Ounasvaaralla:

Tiistai klo 18:00-19:45
Torstai klo 18:00-19:45
La/Su klo 10-12 tai klo 14-16

Race 10-12 -ryhmän valmentajat kaudella 2023-2024:

 • Emilia Niemi
 • Harri Lehtola

Lisätietoja Race 10-12 -ryhmästä https://www.santaclausskiteam.fi/kisa-8-12/

RACE 14-16 – RYHMÄ

Vanhempien urheilijoiden Race-ryhmä harjoittelee ympäri vuoden. Syksyisin fysiikkaharjoittelua on 2-3 kertaa viikossa ohjattuna, valmentajat ilmoittavat tarkemmat ajat ja paikat myClubissa. Rinneharjoittelu käynnistetään lokakuun lopulla Rukalla ja kotirinteessä aloitetaan heti rinteiden auettua. Talvikaudella harjoituksia on 3-4 kertaa viikossa, myClubin mukaan. Talvikauden päätteeksi pidetään muutaman viikon tauko, ja kesällä on sekä ohjattua että omatoimista fysiikkaharjoittelua.

Race 14-16 -ryhmän harjoitusvuorot talvella Ounasvaaralla:

Tiistai klo 18:00-19:45
Torstai klo 18:00-19:45
La/Su klo 10-12 tai klo 14-16

Race 14-16 -ryhmän valmentajat kaudella 2023-2024:

 • Emma Yritys
 • Vlad Alupov
 • Charlotta Pöysti

Lisätietoja Race 14-16 -ryhmästä https://www.santaclausskiteam.fi/kisa-14-16/

FIS – URHEILIJAT

Kysyimme Santa Claus Ski Teamin FIS-laskijoilta, mitä kuuluu heidän kesän harjoittelujaksonsa jälkeen ja millaisia ajatuksia heillä on tulevasta kaudesta. Jesperi, Julia, Turo ja Sonja, jotka edustavat seuraamme FIS urheilijoina, kertovat kuulumisiaan harjoitusleiriensä keskeltä.

Jesperi Kemppaisen kesätreenit sujuivat erinomaisesti, ja hän pysyi terveenä koko kesän ajan. Hän on jo suorittanut ensimmäisen lumileirinsä Norjan Juvaksella, ja seuraava leiri on suunnitteilla ylioppilaskirjoitusten jälkeen. Jesperi edustaa C-maajoukkuetta ja uskoo, että joukkueen vahva yhteishenki johtaa menestykseen tulevalla kaudella.

Julia Toiviainen vietti kesänsä työharjoittelun merkeissä New Yorkissa, samalla kun hän harjoitteli kuntosalilla ja juoksi lenkkejä. Viikonloppuisin hän keskittyi kehonhallintaharjoituksiin ja kokeili muun muassa surffausta. Vaikka kesä oli erilainen, Julia huomasi kehittyneensä ja on valmis uuteen kauteen. Tällä hetkellä hän asuu Coloradon Boulderissa, missä hän aikoo laskea tulevalla kaudella samalla kun suorittaa maisteritutkintoa.

Sonja Jaakola osallistui syyskuun alussa harjoitusleirille Liettuassa yhdessä Levin alppikoulun kanssa. Kesällä Sonja harjoitteli Rovaniemellä työnsä ohessa ja muuttaa Kittilään lokakuussa jatkaakseen harjoittelua. Ennen muuttoa Sonja suuntaa vielä harjoittelemaan Osloon harjoitushalliin ja keskittyy syksyn ylioppilaskirjoituksiin. Valitettavasti Hintertux jää tänä vuonna väliin Keski-Euroopan heikon lumitilanteen vuoksi. Kauden aikana Sonja harjoittelee pääasiassa Levillä ja osallistuu FIS-kilpailuihin Suomessa ja Ruotsissa.

Turo Torvisen kesän harjoittelu sujui suunnitelmien mukaan. Hän on kolmatta kesää SAHA Trainingin ja Harri Yrttiahon valmennuksen alla, ja harjoittelun pääpaino oli kehonhallintataitojen ja lajikestävyyden vahvistamisessa. Heikko lumitilanne Keski-Euroopassa ja Skandinaviassa viivästyttivät lajiharjoittelun alkamista verrattuna edellisiin kausiin. Kuten Jesperi, myös Turo osallistui lumileirille Norjan Juvaksen jäätiköllä. Juvaksen lumitilanne oli haastava, mutta C-maajoukkue sai laskupäiviä, kiitos hiihtokeskukselta saadun moottorikelkan, joka mahdollisti tehokkaan harjoittelun. Seuraava lumileiri on myös Juvaksella, jonka jälkeen Turo harjoittelee vielä Levillä ja Suomulla ennen kauden avauskisoja.

Elian Lehto kertoo kuulumisistaan Ski.fi:ssä elokuussa julkaistussa jutussa Elian Lehto elää unelmaansa  – Ski.fi. Vauhtilaskija Lehto on nyt toista kautta Sveitsin vauhtimaajoukkueen mukana. Tavoitteeksi on asetettu olla yhdessä lajissa maailmancupin finaaleissa ensi keväänä, joka tarkoittaa top 25 sijoitusta maailmancupissa.  

MASTERS – RYHMÄ

Masters-ryhmän kesäajan yhteisiä treenejä järjestetään vielä muutamia ennen lumen tuloa. Treenien ajankohdista ja sisällöstä ilmoitetaan Mastersien WhatsApp-ryhmässä ”Koukkupolvi junmpparit”. Lajiharjoittelu aloitetaan viimeistään, kun Ounasvaara avautuu. Mukaan pääsee aina! Katso yhteystiedot seuran kotisivuilta (linkki alla). Masters-ryhmässä noudatetaan ajatusta ”Omaksi iloksi & muiden huviksi”.

Finnish Alpine Masters järjestää Levillä 5. – 7.1.2024 Masters-urheilijoille Maailmancup-kilpailun. Lajeina ovat pujottelu ja suurpujottelu. Santa Claus Ski Team ry:n Mastersit ovat mukana kilpailuissa! 

Masters -ryhmän harjoitusvuorot talvella Ounasvaaralla:

 • keskiviikko klo 18:00-20:00
 • lauantai klo 10:00-12:00 ja/tai
 • sunnuntai klo 10:00-12:00

Ilmoittaudu mukaan Masters -ryhmään: https://scst.myclub.fi/flow/courses/6130185

Lisätietoja Masters -ryhmästä https://www.santaclausskiteam.fi/masters/

MYCLUB

MyClub on toimiva seuran monitoimityökalu, jota käytetään mm. tiedottamiseen, jäsenhallintaan ja valmennusryhmien harjoituskalenterien ylläpitoon sekä kilpailuihin ilmoittautumiseen.

Valmentajat päivittävät ryhmien harjoitukset hyvissä ajoin myClubiin. Sieltä selviää myös tulevan harjoituksen sisältöä. Muistakaa käyttää aktiivisesti myClubia esimerkiksi lasten ilmoittamiseen harjoituksiin, jotta valmentajilla on helpompi suunnitella ja valmistella harjoitukset.

Kirjaudu myClubiin https://scst.myclub.fi/

SEURAPÄIVÄ TOTTORAKALLA SYYSKUUSSA

Järjestämme 30.9.2023 seurapäivän Tottorakalla klo 12:00 alkaen!

Ohjelma:

 • Tottorakan ylä- ja alaosan raivaus- ja siivoustalkoot aikuisille
 • Alppihiihtovarusteiden peräkonttikirppis. Kaikki voivat tuoda myyntiin/kierrätykseen alppihiihtovarusteita ja samalla jaamme tietoutta varusteista ja niiden huollosta.
 • Myynnissä muutamia hajakokoja seura-asuista mm. lasten Helly Hansen Hybrid -takkeja ja lasten sekä aikuisten Helly Hansen toppahousuja.
 • Urheilijoille ohjattua reippailua
 • Makkaranpaistoa ym.

Tarkemmat tiedot päivitetään lähempänä seurapäivää. Omia raivausvälineitä talkoisiin mukaan!
Ilmoittaudu seurapäivään https://scst.myclub.fi/flow/events/6105927

Tervetuloa kaikki seuralaiset mukaan!

SEURAN JÄRJESTÄMÄT KILPAILUT KAUDELLA 2023-2024

Seurassamme on perinteisesti vahva kilpailunjärjestämisosaaminen ja toimimme tänäkin vuonna järjestäjänä aluekilpailuista aina kansainvälisiin FIS-kilpailuihin asti. Myös Levin maailmancupin organisaatiossa on mukana iso joukko seuramme edustajia.

Seuramme järjestää seuraavat kilpailut tulevalla kaudella:

JOULUKUU
6.-10.12.2023 Pyhätunturi (FIS) 

HELMIKUU
2.-4.2.2024 Rovaniemi (FIS)
8.-11.2.2024 Pyhätunturi (MANDATUM)
23.-25.2.2024 Rovaniemi (PS-cup)

MAALISKUU

Lisäksi järjestämme Tottorakalla seuran omia harjoituskilpailuja, ns. ”patsaskisoja” tammikuusta alkaen noin 5 kappaletta myöhemmin ilmoitettavina ajankohtina.

Ilmoittautuminen kilpailuorganisaatioihin tehdään oheisista linkeistä:

PYHÄTUNTURI FIS 6.-10.12.2023 https://forms.gle/RKuVJUSiKw9Gt3uT7
ROVANIEMI FIS 2.-4.2.2024 https://forms.gle/99TxN2LHHsZDc2cv7
PYHÄTUNTURI MANDATUM 8.-11.2.2024
https://forms.gle/oASjVDnnJissZ86RA
ROVANIEMI PSCUP 23.-25.2.2024 https://forms.gle/iweqnTc3wEZwNbmn7

Varaa jo nyt lomapäivät ja iltapäivävapaat kilpailuajankohdille, niin varmistat mielenkiintoisen ja vauhdikkaan aktiiviloman loistavassa seurassa!

Lue lisää kilpailuista https://www.santaclausskiteam.fi/kilpailut/

HIIHTOKESKUSYHTEISTYÖ OUNASVAARA JA PYHÄ-RUKA

Seuran hiihtokeskusyhteistyökumppaneina ovat Ounasvaara ja Pyhä-Ruka, joihin seura keskittää harjoitus- ja kilpailutoimintaa tälläkin kaudella.

Tarkemmat tiedot seuramme jäsenten kausikorttieduista ja muista hiihtokeskuksiin liittyvistä tiedoista erillisissä jäsentiedotteissa.

Yhteistyökumppaneiden kotisivut:

SEURAN JÄSENYYS (muut kuin valmennusryhmien urheilijat)

Liity jäseneksi huippuseuraan! Liittymällä jäseneksi tuet samalla seuramme lasten ja nuorten urheilijoiden harrastusta!

Jäsenmaksut kausi 2023/2024:

 • Henkilöjäsenet 30,00 euroa
 • Ainaisjäsenmaksu 300,00 euroa
 • Kannatusjäsenmaksu (yhteisöt) 150 euroa

Voit liittyä jäseneksi myClubissa https://scst.myclub.fi/flow/courses/6126372

Urheilijoiden huoltajat ovat myös erittäin tervetulleita seuran jäseniksi!

SEURA-ASUT

Tämän kauden ennakkotilatut Helly Hansen -seura-asut tulevat marraskuussa. Tiedotamme kun seura-asut ovat jaettavissa Race-ryhmille ja ennakkotilauksen tehneille jäsenille. 

Seuraava seura-asujen ennakkotilaus tehdään tammikuussa 2024 koskien kauden 2024-2025 seura-asuja. Ennakkotilauksen avautuminen tiedotetaan erikseen.

SEURAN SYYSKOKOUS

Seuran syyskokous järjestetään lokakuun aikana ja jäsenille toimitetaan kokouskutsu.

AIMO ”AIPPARA” VARTIAINEN (1927-2023)

Alppihiihdon suomalaispioneereihin kuuluva Aimo Vartiainen menehtyi lyhyeen sairauteen maanantaina 7. elokuuta Rovaniemellä. Alppiveteraani ehti täyttää heinäkuussa 96 vuotta. 

Saimme nauttia aivan maaliviivoille asti Aipparan mahtavasta persoonasta sekä urheilun ja terveellisten elämäntapojen opeista, viimeksi vielä toukokuussa seuran kauden päättäjäisissä.

Aipparan motto ”Ei niin huonoa suoritusta etteikö jotain hyvääkin” säilyy varmasti muistissamme lasten ja nuorten kanssa touhutessamme.

”Aimo Vartiainen menestyi jo nuorten sarjoissa alppilajeissa. Vuonna 1944 hän voitti sotilaspoikien mestaruuden ja seuraavana vuonna nuorten Suomen mestaruuden. Yleisen sarjan pujottelussa hän ylsi mitaleille vuosina 1948 ja 1949. Hän oli Suomen ensimmäinen olympiaedustaja alppilajeissa yhdessä Pentti Alosen kanssa vuonna 1948 St. Morizissa. Siellä hän sijoittui pujottelussa sijalle 21 ja kaksi vuotta myöhemmin Aspenin MM-rinteillä sijoitus oli 32. Akateemisissa MM-kisoissa vuonna 1950 tuli hopeaa suurpujottelussa.” https://www.ski.fi/skisport/ssf-info/yhdistys/alppilegendat/

SEURAN HALLITUS 2023-2024

Klaus Kianen, puheenjohtaja

 • Hallinto, sidosryhmät
 • 050 3174 259, klaus.p.kianen@gmail.com 

Tiina Lindelöf, rahastonhoitaja

 • Taloushallinto
 • Jäsenrekisteri
 • 040 5290 253, info@scst.fi

Juha Tahvanainen, varapuheenjohtaja

 • Markkinointi, kumppanuudet
 • 040 537 7430, juha.t.tahvanainen@gmail.com

Jan Wikström

 • Kalusto
 • Kilpailut
 • 050 411 1675, jagw.wikstrom@gmail.com

Petri Turpeenniemi

 • Kalusto
 • Kilpailut
 • 0400 734 228, petri.turpeenniemi@gmail.com

Harri Lehtola

 • Valmennus, valmentajat
 • Koulutukset
 • 050 524 7534, haba.lehtola@gmail.com

Kaisa Pyykkönen

 • Markkinointi ja viestintä
 • 044 557 0888 kaisa.pyykkonen@gmail.com

Juha Jaakola, kutsuttu asiantuntijajäsen

 • Kumppanuudet
 • 0400 676 088, juha@jaakola.com

Teuvo Soppela, kutsuttu asiantuntijajäsen

 • Kilpailut
 • Hiihtokeskusyhteistyö Pyhä-Ruka
 • 040 350 0842, teuvo.soppela@pyha.fi

SEURAN NETTISIVUT JA SOMEKANAVAT

Seuran tiedottamista hoidetaan nettisivuilla ja somekanavissa:

LISÄTIEDOT

Lisätietoja valmennusryhmistä ja seuran muistakin asioista saat lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@scst.fi tai soittamalla 040 680 0451. Seuran hallinto ja taustatyö tehdään pääosin vapaaehtoistyönä eli emme aina pysty vastaamaan heti, mutta teemme parhaamme, jotta vastaukset kysymyksiin tulevat mahdollisimman nopeasti.

Vauhdikasta alkanutta kautta kaikille!


Ystävällisin terveisin
Santa Claus Ski Team ry